Ryby i Skorupiaki

Ryby i Skorupiaki

Ryby i Skorupiaki
autorem artykułu jest Arek Czapla

Cefal czerwony - Cefal czerwony jest ładnie wyglądającą rybą , która żyje w wodach Morza Śródziemnego. Sposób jej przyrządzenia jest bardzo prosty. Można ją smażyć , piec na grillu , czy ugotować z nich zupę rybną .

Tuńczyk - Tuńczyk jest ryba należąca to tej samej rodziny co makrela. Mięso tuńczyka jest ciemnoczerwone i bardzo soczyste. Tuńczyka można piec , smażyć , grillować lub dusić.

Kałamarnice - kałamarnice są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich . Ich wielkość jest bardzo różna. Są kałamarnice bardzo małe , które można spożywać w całości i duże , które można nadziewać , piec na grillu lub dusić . Kałamarnice mają słodkie i delikatne mięso.

Okoń morskowodny - Okoń morskowodny ma miękkie i delikatne mięso. Można go gotować w wodzie lub na parze , smażyć lub piec na grillu.

Solony dorsz - Dorsz solony jest popularna rybą w krajach skandynawskich. Dorsza namacza się w solance , a następnie suszy. Jego wygląd nie jest apetyczny i ma także bardzo ostry zapach.

Krab - Krab żyje w wodach mórz na całym świecie.Są dwa gatunki mięsa krabów : brązowe i białe.
Kupując kraba wybieramy tę najcięższe bo powinny mieć dużo mięsa.

Małże - Spotykamy małże o różnej wielkości. Przygotowanie małży jest bardzo proste : gotujemy je kilka minut na parze pod przykryciem . Jeżeli otwarta muszla małży nie zamyka się po ściśnięciu należy ją odrzucić.


--
Kulinarny Świat Arka

Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Zobacz takze:
Przez programy partnerskie do mamonizacji – czyżb
Tuning, szybkie samochody i piękne kobiety.
Dla hadlowców, czyli dla wszystkich
Zacznij zarabiać na siebie! Bądź niezależny...
Sklepy internetowe - przyszłość zakupów?